Maatwerk – Jungheinrich WMS koppeling

Voor Weidelco maakte Arch-IT een maatwerk oplossing om het Jungheinrich WMS systeem samen te laten werken met Accountview.

In Leeuwarden heeft Weidelco recent een volledig geautomatiseerd distributiemagazijn laten bouwen.

Dit magazijn is voorzien van een 18 meter hoge palletopslag en een 12 lades grootte plateaulift voor het order picken, state-of-the art technologieën dus.

Weidelco is een groothandel met een totaalassortiment verpakkingen, specerijen, reinigingsmiddelen, netten, kunstdarmen en apparatuur voor de foodbranche. Ze werken met al hun filialen (Leeuwarden, Sittard, Tilburg en Zwolle) al jaren in Accountview.

Met de verhuizing naar het nieuwe onderkomen van 6000m2 en 1500m2 aan kantoorruimte, ontstond ook de opdracht om het boekhoudpakket AccountView stevig te laten aanpassen aan deze moderniseringsslag.

Zo maakten we bij Arch-IT onder andere een integratie met het Warehouse Management Software (WMS) pakket van Jungheinrich.

Hierbij  worden inkooporders en interfiliaal orders (naar Leeuwarden) als een ‘receipt advice’ naar het WMS gestuurd en via het WMS ontvangen en weggezet, en vervolgens terug gemeld naar AccountView.

Tevens worden verkooporders en interfilaal orders (vanuit Leeuwaren) als picking order naar het WMS gestuurd en na het picken terug gemeld naar AccountView. Uiteindelijk worden vooraadmutaties geïnitialiseerd in het WMS en naar AccountView gezet.

Weer een maatwerk oplossing waar we tevreden op terug kijken!