Agro Giethoorn is een toonaangevend, duurzaam agrarisch bedrijf dat steunt op vier pijlers.

Een akkerbouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de teelt en verwerking van chips- en fritesaardappelen. Een pluimveebedrijf met zo’n 115.000 Goed Nest kippen, een Biogasinstallatie die voorziet in levering van groene stroom voor 5500 huishoudens en een Drooginstallatie waarmee reststromen verwerkt worden tot ingrediënten vor de petfoodindustrie.

Aanvankelijk werden de verschillende BV’s elk in afzonderlijke administraties gevoerd. Eén van de USP’s van Visma.net ERP (het werken met vestigingen-administraties en automatische intercompany transacties) wordt hier succesvol ingezet.

Agro Giethoorn werkt met Visma.net ERP Financials en Logistics

De mensen van Max Tradezijn de mensen achter websites als Haardhout.com & Steigerplank.com.
Vanuit 7 verschillende webshops met houtproducten worden orders verwerkt in de orderadministratie. Aanleiding om over te stappen van AccountView naar Visma.net ERP was het feit dat ze overwogen een nieuwe server aan te schaffen of AccountView te laten hosten. Een fikse kostenpost die onnodig werd als ze gingen werken met een cloudoplossing.

Weliswaar vormde bovenstaande de aanleiding, maar inmiddels werden ook processen onder de loep genomen en flinke efficiënty slagen gemaakt. Zo worden alle orderbestanden automatisch geïmporteerd en vooruitbetalingen meteen goed geboekt. Max Trade werkt met Visma.net ERP Financials en Logistics.

Ventis werkt sinds 1994 aan de mooiste klassieke, houten jachten. Niet alleen om ze te restaureren of te voorzien van een nieuwe mast of zwaard, maar bijvoorbeeld ook om volledig nieuwe jachten af te bouwen. Dit unieke bedrijf bouwt met liefde voor hout aan stuurhutten, dekken en masten.

In 2021 hebben ze de overstap gemaakt naar Visma.net ERP omdat ze meer zicht wilden hebben op de voortgang van de projecten die ze onderhanden hebben. Voor de overstap werd gebruikt van verschillende oplossingen voor het bijhouden van uren en veel berekeningen werden in Excel gedaan. In Visma.net ERP vonden ze één geïntegreerde oplossing om zowel met de financiële administratie als de projectadministratie een stap vooruit te maken. Daarbij speelde ook de behoefte aan een betere nacalculatie op projecten een belangrijke rol bij de keus voor Visma.net.

Porthos staat voor Port of Rotterdam CO2 Transport Hub and Offshore Storage.
Dit bedrijf is een samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN. Deze staatsdeelnemingen spelen een belangrijke rol in het Nederlandse energielandschap. Zij willen een bijdrage leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot in Nederland en een actieve rol spelen in de energietransitie.

Porthos ontwikkelt een project waarbij CO2 van de industrie in de Rotterdamse haven wordt getransporteerd en opgeslagen in lege gasvelden onder de Noordzee.

Om financiële grip te krijgen op dit omvangrijke project met veel deelprojecten maken ze naast de uitgebreide financiële administratie van Visma.net ERP gebruik van Visma.net ERP Project Accounting. Deze volledig geïntegreerde oplossing geeft hen de mogelijkheid om per project beter te sturen op de kosten en de verantwoording van subsidie gelden.

Arch-IT verhuisd

In mei 2020 is Arch-IT BV verhuisd naar een ruimer kantoorpand aan de Penning 4 in Emmeloord

De locatie is ook gelegen op industrieterrein ‘De Munt’ en feitelijk op zo’n 300 meter afstand van het vorige pand.

We zijn klaar voor verdere groei!

Champion Petfoods Benelux is een snelgroeiende importeur en distributeur van Biologically Appropriate honden- en kattenvoeding en snacks uit Canada, Nieuw-Zeeland, Engeland, Spanje en Duitsland.

Door de snelle groei kreeg Champion Petfoods meer behoefte aan grip op de orderprocessen. Bij hun zoektocht naar een oplossing die een goede integratie biedt tussen een gedegen financiële administratie en uitgebreide logistieke functionaliteit kozen ze met overtuiging voor Visma.net ERP.

Al kort na de start is er daadwerkelijk meer inzicht in de beschikbare voorraad, en wordt er door alle medewerkers met één applicatie gewerkt. De processen van in- en verkoop en uitgifte van goederen sluiten nu beter op elkaar aan, waardoor ook de facturatie een veel minder tijdrovende klus is geworden.Bijkomend voordeel van de cloud oplossing bleek direct uit het feit dat er ook eenvoudig vanuit huis gewerkt kon worden zonder dat daar iets voor hoefde te gebeuren.

Champion Petfoods Benelux

Hongkongstraat 25

3047 AC  Rotterdam

Met Visma.net ERP heeft Schijvens financieel inzicht in al haar wereldwijde activiteiten.

Schijvens ontwerpt en produceert al sinds 1863 bedrijfskleding voor de retail, logistiek, bouw, industrie en facilitaire dienstverlening. De klant wordt ontzorgd, van design tot aan voorraadbeheer. Schijvens kent al jaren een indrukwekkend klant-portfolio met ondernemingen als: A.S. Watson, Blokker Holding, CSU, Brico, NS, Kwantum, Welkoop, Jacks Casino, Ricoh, TBI, Hema, Etos, Intratuin, P&G, Sligro Holding, Strukton, Fabory, Engie, Makro, Em-te,  Praxis, Duracell, Tesla, Smurfit Kappa, Intergamma en Qatar Airways.

Schijvens heeft voor Visma.net gekozen omwille van de mogelijkheid om hun eigen ontwikkelde logistieke oplossing te koppelen. Dit is via een zogeheten API koppeling gerealiseerd. Hiermee sluit Visma.net Financials naadloos aan bij alle logistieke processen van Schijvens en is er real-time inzicht binnen alle facetten van de organisatie, van Dubai tot Thailand en van Turkije tot Nederland!

Voor Weidelco maakte Arch-IT een maatwerk oplossing om het Jungheinrich WMS systeem samen te laten werken met Accountview.

In Leeuwarden heeft Weidelco recent een volledig geautomatiseerd distributiemagazijn laten bouwen.

Dit magazijn is voorzien van een 18 meter hoge palletopslag en een 12 lades grootte plateaulift voor het order picken, state-of-the art technologieën dus.

Weidelco is een groothandel met een totaalassortiment verpakkingen, specerijen, reinigingsmiddelen, netten, kunstdarmen en apparatuur voor de foodbranche. Ze werken met al hun filialen (Leeuwarden, Sittard, Tilburg en Zwolle) al jaren in Accountview.

Met de verhuizing naar het nieuwe onderkomen van 6000m2 en 1500m2 aan kantoorruimte, ontstond ook de opdracht om het boekhoudpakket AccountView stevig te laten aanpassen aan deze moderniseringsslag.

Zo maakten we bij Arch-IT onder andere een integratie met het Warehouse Management Software (WMS) pakket van Jungheinrich.

Hierbij  worden inkooporders en interfiliaal orders (naar Leeuwarden) als een ‘receipt advice’ naar het WMS gestuurd en via het WMS ontvangen en weggezet, en vervolgens terug gemeld naar AccountView.

Tevens worden verkooporders en interfilaal orders (vanuit Leeuwaren) als picking order naar het WMS gestuurd en na het picken terug gemeld naar AccountView. Uiteindelijk worden vooraadmutaties geïnitialiseerd in het WMS en naar AccountView gezet.

Weer een maatwerk oplossing waar we tevreden op terug kijken!

Orbis biedt een aantal software toepassingen die Arch-IT in staat stellen om op een eenvoudiger manier koppelingen te leggen tussen verschillende applicaties. Met de toename van online applicaties neemt de aanpasbaarheid vaak af. Orbis-software voorziet in een goede mogelijkheid om ‘maatwerk aanpassingen’ te kunnen bouwen voor onze klanten.

Daarmee openen zich meer deuren voor klanten die enerzijds gebruik willen maken van de kracht van standaard software, zonder dat er concessies gedaan moeten worden op het gebied van branche specifieke wensen.

Robarcko is een voorraadhoudende groothandel die gespecialiseerd is advies, levering en service van startmotoren, dynamo’s en onderdelen. Robarcko heeft meer dan 48 jaar ervaring in de autoindustrie en levert haar producten aan klanten in 60 landen. (Zie https://www.robarcko.nl/ )

Arch-IT leverde onlangs een volledig nieuwe website en webshop aan Robarcko die één op één is gekoppeld aan AccountView Business Software. Klanten kunnen bestellingen doen, voorraadinformatie opvragen, op basis van hun eigen artikelcode zoeken en nog veel meer. We zijn best een beetje trots op het eindresultaat.